Opprette og dele Google dokument

Google dokument er en del av Google sin online office-pakke, som er interegrert i deres nettskylagringstjeneste Google Drive. Google dokument minner svært mye om andre tekstbehandlere som Microsoft Word, OpenOffice Writer og lignende, men er samtidig unik ved at den tilbyr muligheter for samskriving og nettskylagring. Med muligheter for samskriving, kan du dele dokumenter med andre Google-brukere, og redigere samme dokument samtidig. Dette skaper nye muligheter for samarbeid og prosjektjobbing. Og ved hjelp av nettskylagring, vil det aldri være noen fare med datamaskinkrasj eller lignende. Dokumentene dine ligger med andre ord trygt lagret i nettskyen, og du vil ha tilgang til de fra hvilken som helst datamaskin, ved hjelp av ditt brukernavn og passord.

1. Det første du må gjøre er å registrere deg.

2. Etter at du er registrert, logger du deg inn. Du vil da få opp oversikten over filene du har lagret i din nettsky. For å opprette et nytt dokument, klikker du på «Opprett» øverst til venstre, og på «Dokument».

google drive opprett

3. Du har nå opprettet ditt første Google dokument. Jeg kommer ikke til å gå nærmere inn på verktøylinjen, og hvordan de ulike verktøyene fungerer, siden det meste ligner på Word, og andre kjente tekstbehandlere. Spør heller i kommentarfeltet under, eller på Twitter, om det er noe spesifikt du lurer på.

google drive nytt dokument

4. Du kan dele dokumentet, ved å klikke på «Del» øverst til høyre. Deretter skriver du inn e-postadressene (må være en Google konto) til de du ønsker å dele dokumentet med. Dere kan nå begynne å samskrive.

google drive del