Ressurser

Bildebehandling

Pixlrgratis
Bildebehandlingsprogram som fungerer direkte i nettleseren. Flere avanserte funksjoner som gjør dette til et nyttig verktøy til alt fra enkel til avansert bildebehandling. Et greit alternativ til Adobe Photoshop.
pixlr.com/editor

Polarrgratis
Bildebehandlingsprogram for enkel endring av farger, filter, lys, kontrast osv. Fungerer enkelt i nettleseren uten installasjon. Minner om Adobe Lightroom.
v3.polarr.co

 

Fildeling

Dropboxgratis
Lagring i nettskyen. Ved installasjon av klient får man en mappe på datamaskinen som fungerer på samme måte som en minnepenn, men synkroniseres mot skyen dersom det er tilgang til Internett. Gjør det enkelt å dele mapper/filer med andre.
dropbox.com

Google Drivegratis
Fungerer på samme måte som Dropbox, men inneholder også tilgang til Google’s kontorstøttesystem, som gjør det enkelt å redigere og åpne programmene via nettleser.
drive.google.com

 

Oppslagstavle

Padletgratis
Padlet (tidligere kjent som Wallwisher), tilbyr mulighetene til å dele bilder, tekst, dokumenter, filer, videoer osv. på en virtuell oppslagstavle. Enkelt i bruk, og krever ikke registrering.
padlet.com

 

Presentasjonsverktøy

Google Presentation – gratis
Svært likt MS PowerPoint. Inneholder muligheter for samarbeid og deling av presentasjoner. Kan presenteres fra nettleser (slipper å installere lokalt). Presentasjoner kan lastes ned i forskjellige kjente filformater, men kan også lagres i skyen.
drive.google.com

Prezigratis
Innovativt presentasjonsverktøy som benytter zooming og bevegelse for å skape levende presentasjoner. Presentasjonen utformes på et stort arbeidsområde, og ikke på slides, slik som i PowerPoint. Tilbyr også EDU-konto for lærere og elever. Kan også utvides med PRO konto, som gir mer lagringsplass, muligheter til å begrense visning, og for å jobbe frakoblet.
www.prezi.com

 

Samskrivingsverktøy

Google Writergratis
Fungerer som en enklere utgave av MS Word, men inneholder tilstrekkelige funksjoner for å lage vanlige tekstdokumenter. Gode muligheter for fjernsamarbeid, og effektivisering av skriveprosessen. Dokumentene kan lastes ned i forskjellige kjente filformater, men kan også lagres i skyen.
drive.google.com

NDLA Samskrivegratis
Enkel tekstbehandler med samskrivingsmuligheter. Trenger ingen form for registrering, og gjør det enkelt å dele dokumentet med andre.
samskrive.ndla.no

 

Skjermdeling

TeamViewergratis
Gir muligheter til å dele skjerm, fjernstyring osv. Fungerer fint til presentasjoner, gruppearbeid (der det avhenger av fokus på samme skjermbilde).
www.teamviewer.com

 

Skjermopptak

Screencast-o-maticgratis
Gjør det enkelt, via nettleseren, mulig å ta opptak av skjermbilde. Har mulighet for å ta opp webcamera og lyd. Egner seg fint til å lage enkle brukerveiledninger, presentasjoner o.l. Gratisversjonen har begrensninger ifht. redigering, og legger vannmerke nederst på videoen. Har ellers gode muligheter ifht. direkte deling til YouTube.
www.screencast-o-matic.com

 

Spørreskjema

Google Formsgratis
Sett opp enkle spørreskjemaer, og samle inn data enkelt via en lenke. Gir også den fine muligheter til å lagre data i regneark.
drive.google.com

Surveymonkeygratis
Gjør det enkelt å sette opp spørreskjemaer. Noe mer avansert og tungvindt enn Google Forms, men inneholder samtidig flere muligheter. Gratisversjonen er begrenset til 10 spørreundersøkelser, og maks 10 spørsmål pr. undersøkelse.
surveymonkey.com

 

Tankekart:

Mindomo – gratis
For oppretting og deling av tankekart. Interaktivt tankekart, som kan deles ifb. med samarbeid. Kan publiseres, både via link og kode til å integrere på nettsted. Gratisversjonen har begrensning på maks 3 tankekart.
www.mindomo.com

 

Tidslinjer:

Timetoastgratis
Muligheter til å lage interaktive tidslinjer, med muligheter for å integrere YouTube-videoer o.l. Fint verktøy til historiske presentasjoner.
www.timetoast.com